News

NEXT 2017 SLUIT AF MET 12.713 BEZOEKERS!

maandag 27 november 2017

NEXT 2017  SLUIT AF MET 12.713 BEZOEKERS!

Dank aan alle toeschouwers, kunstenaars, performers, crew, partners en medewerkers in deze verjaardagseditie van NEXT!

Zaterdagavond 25 november 2017 namen publiek, artiesten en equipes van NEXT dansend afscheid van deze tiende festivaleditie. We blikken terug op 19 dagen vol hedendaags ‘af en straf’ internationaal podiumwerk in 18 Vlaamse, Waalse en Franse cultuurhuizen.

NEXT 2017:

-       38 internationale producties van topchoreografen, theatermakers en performers uit 17 landen. Een greep uit het aanbod: Cindy Van Acker (BE/CH), Walid Raad (US/LB), Silke Huysmans & Hannes Dereere (BE), Mette Ingvartsen (DK/BE), Julian Hetzel (NL/DE), Bara Sigfusdottir (IS/IR/BE), Ayelen Parolin (AR/BE), Kris Verdonck (BE), Daniel Hellman (CH), Erna Omarsdottir & Valdimar Johannsson/ Iceland Dance Company (IS), Sonja Jokiniemi (FI), Radhouane El Meddeb (TN), ...
 
-       2 wereldpremières (Walid Raad (US/LB) & Yuval Rozman (IL) en 14 nationale premières.

-       12.713 deelnemers in de theaterzalen, goed voor een bezetting van bijna 80% van de beschikbare zitjes.
 
-       69 voorstellingen in 18 kunstenhuizen verspreid over 13 Franse, Vlaamse en Waalse steden in en rond de Eurometropool:
  • 6 co-organiserende partners: La rose des vents Villeneuve d’Ascq, l’Espace Pasolini Valenciennes, le phénix Valenciennes, la maison de la culture de Tournai, Schouwburg Kortrijk en kunstencentrum BUDA Kortrijk,
  • 12 geassocieerde huizen in presentatie: le Théâtre du Nord Lille, Lille3000, Le Vivat Armentières, Le Grand Bleu Lille, Le Gymnase Roubaix, CC Het Perron Ieper, CC De Steiger Menen, CC Het Spoor Harelbeke, CC Gildhof Tielt, Theater Malpertuis Tielt, le Manège Maubeuge, La Comédie de Béthune.

-       35 festivalbussen namen het 975 toeschouwers op sleeptouw naar voorstellingen in andere steden en regio’s.

-       teeNEXTers: Voor de vierde keer verzamelden 48 tieners en hun begeleiders uit Ierland, Schotland, Spanje, Noorwegen, België en Frankrijk voor een intens vijfdaags programma van voorstellingen en workshops in NEXT. Het project TeeNEXTers, aangedragen door de Rijselse partner Le Grand Bleu, zet jongeren met heel uiteenlopende achtergronden aan om samen kritisch na te denken over hun ideeën. Via artistieke beleving en ook samenwerking vormen ze een eigen mening en leren die te argumenteren.

 
-       NEXT dankt haar partners en subsidiënten: Métropole Européen de Lille (MEL) ; Région Hauts-de-France, De Vlaamse Gemeenschap ; De Nationale Loterij (België) ; Fédération Wallonie-Bruxelles ; De Provincie West-Vlaanderen ; Valenciennes Métropole ; Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai.
 
SAVE THE DATE: de elfde editie van NEXT zaal plaats vinden van donderdag 8 november tot zaterdag 1 december 2018.

Nieuws archief